Internationalt rally

Internationalt BSA Rally


Redigeret d. 2. Oktober 2020

De forskellige BSA klubber over det meste af verden, skiftes til at holde et internationalt rally, hvor de inviterer de andre lande. Hvor dette foregår de næste mange år, kan du se i den lille oversigt længere nede på siden. 
Da BSA jo har sit fødested i England, har man bestemt at de år hvor det Internationale Rally ligger uden for Europa, skal der afholdes et såkaldt SummerCamp et sted i Europa. Det var tilfældet i 2001 hvor Danmark og 2006 hvor Norge var vært for dette arrangement. Der vil således også være SummerCamp'es i 2010 og 2015, men i skrivende stund er det ikke bestemt hvor de skal afholdes. 
Typisk er der 130 - 400 deltagere til de Internationale, med selvfølgelig det største deltager antal fra det arrangerende land og England, men derudover stiller Holland, Tyskland og selvfølgelig Danmark med et pænt antal deltagere i forhold til medlemsantallet.
Typisk er der 13 - 17 danskere der drager af sted til udlandet, men når det er i et af nabolandene er vi ofte 30 - 45 stykker.
Det kræver lidt planlægning at deltage, fordi der af hensyn til det arrangerende land for det meste skal afleveres bindende tilmelding og betaling i starten af April måned.
Planlægningen og gennemførelse af et Rally eller Summercamp er noget der trækker tænder ud for den arrangerende klub. Der skal laves et realistisk budget, kommer  der 200 eller 400 deltagere? Derfor er det nødvendigt med en forholdsvis tidlig deadline mht. tilmelding, for på det tidspunkt skal budgetterne stemmes af og evt. skal økonomien tilrettes. Det er også her man er nødt til at beslutte hvor meget man har råd til at gamble mht. tryk af ekstra træf t-shirts m.m. Alt dette betyder at det kun er dem der tilmelder sig i tide der kan være sikker på at modtage hele træfpakken med t-shirt osv. Oven i købet vil man blive opkrævet 10 - 15% tillæg for for sen tilmelding.
At tage til International er som at tage på campingtur, det kan gøres i eget telt, man kan ofte leje en hytte på stedet og nogle vælger at trække campingvognen med. 
Nogen vælger at tage det som en solotur, andre som en familietur. Dette betyder også at alle ikke kører på deres BSA til rallyet, men fragter den derhen på trailer, i tog eller bag i bilen.
Hvis du er blevet interesseret i at deltage , men mangler lidt flere oplysninger eller måske en at følges med, så kontakt vores Rally sekretær eller en anden fra bestyrelsen.
Rallyet i 2003 var det 40. i rækken, og det var i Mölle ved/på Kullen d. 9 - 16 August, ca. 100 km. nord for Malmø. 
Der var et rekord stort antal danske deltagere i Sverige, 44 ud af ca. 330 totalt. 
Med et så stort antal danske deltagere var det lidt svært at have et godt sammenhold. Der var en del som ikke kendte hinanden og man boede spredt på området. Det giver naturligvis muligheder for at knytte venskaber på tværs af landegrænserne.

Rally'et i Berlin 2004 havde deltagelse af ca. 30 danske deltagere ud af ca. 320. Arrangementet var utrolig velorganiseret, med en dejlig afslappet atmosfære.

2005
Som du sikkert ved var det Danmarks tur i 2005, der er billeder og dagbog fra arrangementet forneden på siden.
Der var ca. 260 tilmeldt, men da ugen var omme havde der været lidt flere end 300. Fordelingen var således :
98 fra England, 6 fra Skotland, 48 fra Holland, 6 fra Belgien, 15 fra Sverige, 21 fra Norge, 30 fra Tyskland, 3 fra USA og 86 fra Danmark.
Da vi holdt Summercampen i Jels 2001, fik vi ros fra deltagerne for det velorganiserede arrangement, samt at der var så mange danskere der gav en hånd med i afviklingen. Den succes blev cementeret i 2005, hvor der var utrolig mange der var med til at give en hånd med. Dette blev bemærket af alle.

2006
2006 blev et lidt magert år set fra dansk side, der var ingen deltagere i den Internationale i USA, og Summercamp'en i Norge tiltrak kun 5 danske deltagere. Normalt er de danske farver stærkt repræsenteret i de andre nordiske lande, men sådan var det ikke denne gang. Forlydender fra deltagerne var et super arrangement, ingen regn trods at det var i Bergen. Vi må se om vi ikke kan gøre det bedre næste gang. Udover billederne nederst på siden, har bla. på Belgierne billeder på deres side. Som du finder et link til
her.

2007
I 2007 var det belgiernes tur, og stedet var Jabbeke som ligger ude ved vestkysten mellem Brügge og Oostende. Fra Danmark deltog 29 personer, og jeg tror de fleste havde en dejlig uge. Den belgiske klub er ikke ret stor, og arrangementet var tæt på at vælte dem. De klarede det fint, specielt når man tænker på at Rigo, som var hovedansvarlig, aldrig selv havde deltaget i et International. Dinner and Dance arrangementet var lidt specielt idet det foregik på noget der lignede en herregård. Der var dækket rigtig fint op og buffet'en var lækker, men der var ikke siddepladser til alle. I stedet var der høje cafe' borde hvor man kunne stå og spise. Heldigvis var det fint vejr den aften, så en del valgte at sidde ude på gårdspladsen. Senere var der et 8 mands orkester med 3 blæsere der spillede op til dans. Jeg tror de var dygtige, og der var mange der dansede og svingede. Musik er en smagssag, og dette var ikke min, men derimod var drikkevarerne uden sidestykke.....der var fri bar ind til kl. 23. De 50 Euro var givet godt ud.

På turen frem og tilbage var alle ikke lige heldige. Jeg fulgtes med Bendt, Flemming Jensen og Erik Friis. Da vi kom næsten til Osnabrück strejkede min Shooting Star på motorvejen, ikke mere gnist. Da jeg kører med elektronisk Lucas Rita tænding var der flere muligheder, efter der var konstateret strøm der hvor der skulle være. Det var enten den dobbelte tændspole eller/og boksen. Dagen var alligevel ved at være gået, så vi valgte at holde for den dag. Heldigvis var der en afkørsel godt 1000m længere fremme, og andre små 1000m ned af vejen lå et lille Gasthaus med ledige værelser. Hvor heldig kan man være, og sådan en smule skubbe tur med fuld oppakning er vel ikke noget at regne for en ung mand. Desværre havde vi ikke noget at reparere med, og da vi ikke var helt sikre på at kunne skaffe det vi skulle bruge lokalt, blev der ringet lidt rundt. Det viste sig at vore gode norske venner Gunnar og Morten var lige i nærheden med en pickup, dvs. i Amsterdam ca. 250 km væk. Ikke noget problem, de afbestilte deres værelse og vendte rundt. Så næste dag kom min BSA på ladet og Gunnar startede sin Gold Star op og kørte på den resten af vejen. Jeg måtte så nøjes med at underholde Morten i bilen. Vi havde ikke kørte voldsomt længe Lørdag, før Erik Friis fik motorstop. Motoren sad fast, og efter at have rokket frem og tilbage med den i 2. gear gik den løs. Men den sagde skidt. Så var det Erik så at der var noget på vej ud af venstre krumtapshus halvdel. Slut med at køre og fat i SOS. Det tog noget tid at finde ud af hvor vi var, selv om vi kunne give dem koordinater fra bilens navigations anlæg. Erik måtte vente 3 - 4 timer inden han blev afhentet.
Det viste sig at det var tændspolen, og 2 erstatninger kom med Ivan og Ivar Søndag aften. De blev monteret med strips og gaffatape på de forreste stel rør. Der kommer billeder senere. Ivar nåede desværre ikke helt frem ved egen kraft da koblingen sagde stop 6 km fra mål.
På vejen hjem kom Flemming ikke længere end til Neumünster, så ville gearkassen ikke længere. Frem med Falck kortet. Bendt kørte alene hjemad og måtte opgive omkring Hamborg med uforklarlige motorproblemer. Jeg kom helt hjem og har ikke hørt om andre på motorcykel der havde problemer. 
Du kan også læse Bendt's beretning fra turen til Belgien i 1994.
Poul fra Als har en tur beretning i efterårsudgaven af BSANyt.

2008
Englænderne valgte Isle of Man i 2008, og det var i ugen før Manx Grand Prix'et, dvs. 16. - 23 August hvor træningen foregik. Se beretningen og billeder fra turen via linket nederst på siden.

2009
Her var det så hollænderne der havde ansvaret. Og som altid leverede de varen. Efterhånden som tiden nærmede sig for afrejsen, skal det ikke nægtes at tankerne kredsede om det fornuftige i at tage på mc campingtur i September. Det var jo allerede ved at blive småkoldt. Afrejsen Fredag morgen foregik da også iført dykkerudstyr i det det p***** ned og blæste en pelikan. Men det rettede sig alt sammen og vi fik en fantastisk uge. Det blev naturligvis tidligt mørkt og det var køligt om natten. Jeg er ikke bekendt med at nogen havde uheld hverken på vejen ud eller hjem. Og under opholdet så man heller ikke nogen der foretog andet end små justeringer, udskiftning af kabler og pærer. Normalt har jeg mæt af mc camping m.m. når jeg kommer hjem fra sådan en tur og er ikke 100% sikker på om jeg skal afsted til næste år. Efter denne tur er jeg overhovedet ikke i tvivl.....hvornår skal vi afsted igen?

Neden i bunden af siden kan du se hvor du kan tilbringe de næste mange sommerferier. Der blev under rallyet 2008 vedtaget en plan der rækker længere end de fleste kan overskue. Men nu er der dog mulighed for at satse på dem man synes er mest interessant, eller måske overkommelige.

2010
Denne gang var der International i New Zealand og mig bekendt var der ingen danskere der var med. Når der er International uden for Europa, så foreskriver "reglementet" at der skal arrangeres en Summercamp et sted i Europa. Det faldt så i Englændernes lod at arrangere det, og de havde valgt et kloster i Kent.
En Summercamp er en International i "light" udgave, dvs. der er arrangeret knap så mange ting, bla. er der ikke Dinner & Dance.

2011

Der er nu kommet billeder fra turen til Loreley, se nedenfor. Selv om det var til nabolandet Tyskland, var det alligevel en lang tur. Den gruppe jeg kørte med kom op på små tusinde kilometer på udturen og inden jeg var hjemme igen havde jeg kørt omkring 2200 km. Arrangementet havde god tilslutning fra den danske klub, og der har været tur beretninger i de 2 sidste udgaver af BSANyt i

2012

Denne gang drog 36 håbefulde danskere incl. en enkelt dansk/tysk (Malthe) afsted for at møde lidelsesfæller i det Skånske. For de fleste danskere var det en overkommelig tur, sådan rent afstandsmæssigt. Det kneb mere med at kapere øl priserne i teltet. Man havde valgt at det skulle være øl af pilsnerstyrke (ca. 5%) hvilket bevirkede at 40 cl. øl kostede skr. 50. Det afspejlede sig hurtigt antal besøgende i teltet. Det var tooooooomt, på nær når der var Barbeque og Dinner & Dance.
Men bortset fra det tror jeg de fleste havde en dejlig uge, hvor vi blev velsignet med noget af det bedste vejr der har været dette år.

2013.

Nordmændene har lagt sig i selen for at finde et godt sted til 2013. Det er på Skoglund camping i Valldal i nordvest Norge, ikke så langt fra Ålesund. Der bliver en lille køretur på 480 km.

fra Oslo, eller 800 hvis man starter i Kristiansand. Niels vores rare rallysekretær, har booket en gruppebillet til færgen, så vi kan få nogle anstændige priser. Men alt dette kan du læse mere om i Invitationen her, hvor du også finder bookingformularen. Rallyet afholdes fra d. 3 - 10/8.

Da webmasteren ikke deltog, må du nøjes med det indlæg Peder lavede til BSANyt?

2014.

Årets rally var i år henlagt til Nord Californien. Det blev afholdt i begyndelsen af Maj måned og fra Danmark deltog Erling Jensen og undertegnede. Det var første gang vi deltog i et rally uden for Europa, og for mit vedkommende blev det da også kun en realitet fordi jeg fik tilbudt at låne en BSA på stedet. Det var Barry Porter der har deltaget i de fleste rallies siden det danske i 2005, der var så usædvanlig elskværdig at tilbyde dette. At det så var en 1963 DBD34 Gold Star 500, ville jeg så ikke brokke mig over. Det var ikke lykkedes for Erling at låne en motorcykel, men han kom så bag på Gold star'en når der var ture. Det gik rigtig fint, selv om jeg nok kørte lidt friskere end han selv ville have gjort. På denne måde blev turen faktisk fornuftig rent prismæssigt, selv med flybilletter, lejebil i 12 dage og nogle motelovernatninger.
Hele turen var fantastisk, klimaet, de indfødte, arrangementet og atmosfæren. Ralliet afveg en smule fra det normale koncept, idet der ikke var gang i musikken andet end til Dinner & Dance samt Barbecuen. 3 aftner var der underholdning med BSA koryfæer. Jeff Smith Moto Cross verdensmester 1964 og 65 på BSA, Dick Mann 2 gange amerikansk mester, vinder af Daytona 1970 (Godt nok på en Honda) og Jim Rice dert kørte Rocket 3 sammen med Dick Man sidst i tresserne og først i halvfjerserne. Alle 3 er med AMA's Hall of fame. Specielt den aften med Jeff Smith var meget underholdende, og det var tydligt at han nød at fortælle sine anekdoter til et begejstret publikum. En af de første aftner var der i øvrigt et fornøjeligt indlæg af 2 motorcykel betjente, der forsøgte på humoristisk vis at forklare udlændingene hvordan man kører i USA.
Ralliet var godt besøgt med ca. 375 tilmeldte, der så endte med omkring 400 deltagere. Heraf var ca. 50 fra Europa, Australien og New Zeeland.
Amerikanerne kører typisk på A65, unit singler som B25, B44 og B50. Men den klassiske Gold Star var også godt repræsenteret.

Reglerne foreskriver at når det Internationale Rally afholdes uden for Europa, så skal der afholdes en Summercamp i Europa.
Man kan betragte det som et alternativt rally, på knapt så højt et niveau.
Det afholdes denne gang i Belgien d. 5 - 12 juli. Det er nærmere bestemt i Jabeke hvor de også holdt deres Rally i 2007.

2015

Rally'et i Vejen blev på alle måder en succes, vejret var fantastisk, deltagerne strømmede til fra hele verden og faciliteterne var i top. Dem fik vi som arrangerende klub megen ros for og mange forstod slet ikke at sådanne muligheder fandtes og var tilgængelige udenfor de allerstørste byer. Selvom det var et kæmpe arbejde, var det anstrengelserne værd når det meste lykkedes og folk var glade og tilfredse.

2016

Den Italienske klub inviterer til Rally fra d. 18. - 25. juni.
Det afholdes på Camping Natura ved Lago di Vico. De der deltog i 1995, vil vide at det er det samme steeg har lige søgt på priserne (11/2015) og en tur - retur fra Hamborg til München er ca. kr. 4000.
Mauro som er den Italienske klubs formand har været med i mange år, og kom til Vejen i 2015 for at fortælle om planerne. Det mest var planeret i grove træk, men han havde endnu ikke fået lov at lave Line-up i Forum Romanum midt i det antikke Rom. Hvis du ikke har været til et Italiensk rally endnu (det sidste var i 2002), så skal du vide at organiseringen er typisk syd europæisk, dvs. forvent ikke noget, nyd det gode vejr og det fremragende selskab. Jeg husker tydeligt Poul Pedersens kommentar i 2002 da der var lidt mumlende i krogende over et eller andet "Hvis jeg på forhånd, havde vist at det ville blive sådan her, var jeg kommet alligevel". Så kan det vist ikke siges mere tydeligt?
Rallyet er nu overstået, og der var ca. 120 deltagere til dette fremragende rally. 11 af disse var danskere, og det "største land" var Holland med mere en 30 deltagere. Der var mig bekendt ingen italienere udover arrangøren Mauro. Der var italienere i weekenden og de satte bestemt kolorit på Lørdag aften, hvor bandet Almost Blues sørgede for en kanon stemning

2017

Holland er vært igen og det borger for et vel tilrettelagt arrangement.
Hvis du ikke har prøvet et Internationalt Rally før, så er Holland et godt sted at starte. Der er ikke så forfærdelig langt der ned. Det er altid rigtig godt arrangeret, fornuftige priser og altid godt besøgt af alle lande netop på grund af at de altid leverer varen.
Datoen er d. 26/8 - 2/9 og stedet er IJhorst.

Den Hollandske BSA klub har lavet en meget flot artikel fra sommerens internationale rally:  Rally i Holland


Pladsen er et anneks til en stor campingplads,. Noget kunne tyde på at Ralliet bliver et tilløbsstykke med rigtig mange deltagere, eller også er de fleste ved at nå den alder hvor telt og sovepose ikke længere er så tillokkende?

 2018

Rallyet blev afholdt i Australien og summercamp 2018 blev afholdt i Frankrig i området omkring Fontainebleau ca. 55 km syd- sydøst for Paris centrum fra den 21. til den 28. Juli.
  
 
2019

Det 56. BSA Rally blev afholdt i England og var placeret i det smukke område kaldet Cotswold beliggende mellem London i syd og Birmingham nordpå. Stedet er en træningsskole for brandmænd beliggende ved den lille by Moreton-in-Marsh.

Fra Danmark deltog 27 personer på 20 motorcykler. I alt var der 421 personer tilmeldt.

Som sædvanlig havde englænderne fundet et rigtig godt sted til afholdelse af Rallyet samt lavet et fint program bl.a. med besøg på National Motorcycle Museum ved Birmingham samt bustur til Black Country Living Museum.

Vejret var vekslende med regn nogle dage, helt som det kan forventes i BSA cyklernes eget land.

 

2020

Det 57. BSA Rally blev afholdt i Tjekkiet fra søndag 30. august til søndag 06. september i Louti Rabyné nær søen Slapny ca. 50 km syd for Prag.
Covid 19 Corona virus gav arrangørerne store problemer med den praktiske afvikling af rallyet. Mange af de tilmeldte meldte fra igen, efterhånden som rejserestriktioner blev indført i mange lande. I alt deltog 58 personer, heraf 4 fra Danmark, 28 fra Holland og kun 3 fra England. Rallyet endte med at være meget basic, hvor deltagerne selv arrangerede ture etc. Trods det havde de danske deltagere en fin tur med mange oplevelser dernede samt undervejs ud og hjem.
 

2021

Tyskland afholder BSA Rally i 2021 og er allerede så langt med planlægningen, at dato og sted er fastlagt.

Rallyet afholdes fra lørdag 10. juli til lørdag 17. juli 2021 i Sigmaringen i Sydtyskland nord for Bodensøen.

AFLYSNING
 
International BSA Rally 2021 i Tyskland er blevet aflyst. Årsagen er Coronasituationen i Tyskland med høje krav til test og evt. isolation
  2022
 
 

9 til 17 Juli  Camping Polleur in the Ardennes. Rte du Congrès de Polleur 53, 4910 Polleur. 

Så kom den officielle invitation til årets Internationale Rally i Belgien. Det er håbet, at det i år lykkes at afvikle et godt Rally. Skulle det, mod forventning, blive aflyst, vil indbetalte beløb i videst mulig omfang blive refunderet.

På campingpladsen, hvor Rallyet afholdes, er der et antal hytter/caravans der kan lejes. Bookning af disse skal ske via den Belgiske klubs rallyside: www.bsaoc.be.    Det er muligt at orientere sig om udbuddet på campingpladsens hjemmeside:  www.campingpolleur.be.  Det tilrådes ikke at vente for længe med dette, da vi ikke ved hvor stor søgningen bliver. Afregning af hytteleje sker ligeledes via den belgiske klub.

Booking skema er nedenfor. Husk deadline for booking og betaling 9 April 2022

 Booking

Bemærkninger til programmet: Tirsdagen kan bytte plads med Onsdagen, da aktiviteterne på Francorchamps banen endnu ikke er helt fastlagt.

Det viser sig at hvis man ønsker indkvartering i hytte eller caravan, Dvs man ikke selv medbringer telt, campingvogn el. autocamper. Skal hele bookingen ske via www.bsaoc.be
Jeg vil sætte pris på at blive informeret om hvem der booker, for at vide hvem der deltager.

 

   2023

Så er det tid til at kigge mod den kommende køre sæson. Vedhæftet er bookingformular til summercamp´en i Holland.
Da årets Rally bliver afholdt i et pastorat noget væk (Australien) er der, traditionen tro, en summercamp under mere hjemlige himmelsrøg. Den afholdes i år i Friesland i det Nordlige Holland. Det er en fin smut tur, for lige at brænde maskineriet rent :-) og dianosticere hvor der skal efterspændes.
Camp`en har en hjemmeside, hvor man finder link til camping pladsen, hvis man vil sondere lidt.
www.bsa-summercamp.nl
Campingplads: www.Wiid.nl

Mht. Rallyet i Australien er der ikke tilgået noget information siden et nyhedsbrev i efteråret.

Mvh Henrik G Vestergaard
Rallysekretær 

 

2024

Så nærmer tiden sig,, hvor det skal besluttes om man kunne tænke sig, at køre en tur til Sydøst Norge til sommer!
Årets Rally bliver afholdt i dagene 17-24 August, i Fredrikstad, i det sydøstlige Norge.
Booking begynder d. 15 Januar. Booking skal foregå pr email.
På den Norske BSA klubs hjemmeside er der link til campingpladsen, for booking af overnatning ( hytte, autocamper, motelværelse eller telt). De tager ikke mod bookinger før end d 15 Jan. 
Der er ikke udsendt et tilmeldingsskema, hvorfor tilmelding til selve Rallyet også skal ske via den Norske hjemmeside.
Hvis man scroller ned over siden, kommer hele molevitten på norsk :-)
Campingpladsen råder over 18 hytter til 6 pers, 24 motelvær. med 1, 2 eller 3 senge samt 50 pladser til campingvogn eller autocamper. Så man skal nok være hurtig ude.
BSA Norges webadresse er:  bsaoc.no    under internasjonal rally finder man alt vedr Rally 2024

Jeg vil gerne informeres, når man har tilmeldt sig, bla.a for at lave en liste med kontaktoplysninger, der sendes rundt til de tilmeldte.


Med Venlig Nytårshilsen
Henrik G Vestergaard, Rallysekretær
 

 

 

 

og tilmeld dig her (automatisk udregning)

eller her (manuel udregning)

Download tilmeldingen, udfyld den og send den til: 

 

-->

Her er så en liste over kommende Internationale træf

2021 Tyskland AFLYST
2022 Belgien
2023 Syd Australien og Summercamp Holland
2024 Norge
2025 Danmark
2026 New Zealand
2027 ?
2028 England (70 års jubilæum)
2029 Holland

 

Indbydelse og lignende til næste års Rally kan ses på respektive lands hjemmeside og i BSA Nyt når tiden nærmer sig.

HUSK at det IKKE er muligt at melde sig til direkte hos arrangørerne, men kun gennem vores Rally sekretær via den danske tilmeldingsformular.