Sommeren 2015's BSA

B21 1937

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEMSNR. 1403, BJARNE FRIIS-CHRISTENSEN'S 1966 BSA A65T THUNDERBOLT

 

I 1960­erne var jeg ejer af en driftsikker totakts MC: Zündapp Norma luksus, 200ccm og 9 HP.
Det var mit og min kærestes transportmiddel i en årrække ­ en sløv padde, men vi var glade for den.

Efter mange år med skiftende tohjulere og biler, opbyggede jeg et latent og utilfredsstillet MC behov. Jeg gik derfor som 58­årig på jagt efter en ægte englænder, som jeg altid havde drømt om at eje.

I Viborg fandt jeg så en BSA Thunderbolt fra 1966. Den var importeret fra Iran, kunne ikke køre, havde ingen papirer, men så nogenlunde fornuftig ud og kompressionen var OK.

Jeg fik en af mine jagtkammerater med til Viborg for at se på den. Min kone var med. Jeg var ellevild, min jagtkammerat var neutral, men min kone var skeptisk. Vi forlod stedet uden at handle. Dagen efter ringede jeg til jagtkammeraten for at høre, om han ikke syntes, at jeg skulle slå til. Men han havde nu (lidt overraskende!) hørt noget om, at den motor vist ikke var helt i orden, så det var bedre at se sig om efter noget andet. Han skulle til England den kommende sommer, hvor han ville prøve at finde en BSA til mig. Jeg var ærgerlig, men accepterede.

Den kommende sommer hørte jeg ikke noget fra ham, og når jeg ringede ham op fik jeg undvigende svar. Jeg mistede efterhånden gnisten. Jeg følte, at min kone var negativ overfor min drøm, og at min kammerat ikke var interesseret i at hjælpe (mente jeg).

Så oprandt min 60 års fødselsdag, hvor jeg efter et normalt gavebord blev kaldt ud i carporten. Og hvad stod der? Jeg var lamslået af overraskelse og glæde: Der stod min gamle drøm med kulørte lamper og grinende gæster!

Min kone og min kammerat havde fuppet mig og købt BSA'en uden mit vidende! De havde haft den skjult i næsten et år, uden at jeg havde fattet mistanke overhovedet. Jeg blev ellevild af glæde.

BSA'en blev rimeligt istandsat, tolddokumenteret, synet og indregistreret, og jeg har kørt på den og puslet med den siden.

I år ­ 10 år efter ­ blev den så færdigrenoveret. Tanken forkromet og lakeret, stellet sandblæst og
pulverlakeret og den fremtræder nu meget flot, som det ses.

Så jeg skylder min kæreste Ulla fra Zündapptiden ­ som jo nu er min kone – en stor tak og mange
knus. Hun kan ønske sig hvad som helst i fremtiden.Har du et emne til Månedens BSA, så kom frit frem.

BSA Send din historie med et par billeder til:

 

 De historier der bringes på denne side, er ikke verificeret af Dansk BSA Klub.
Klubben står derfor ikke inde for at de er korrekte.