Marts månedes BSA 2008

 

 

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEM NR. 4 JØRGEN MALTA'S 1964 A65 Lightning Rocket

Sådan en havde jeg ønsket mig længe. Bl.a. for at få mine ungdomsdrømme fra da jeg blev 18 år opfyldt. Dengang var det bare umuligt som maskinlærling med en ugeløn på 40 Kr. at købe en ny motorcykel. Jeg måtte ”nøjes” med en 10 år gammel lettere brugt Golden Flash med 40000 Km. på tælleren til 2400 Kr. men så var sparegrisen også næsten tom.
For en 3 år siden på et stumpemarked i Sejlflod ved Ålborg ville skæbnen så, at jeg blev mindet på min gamle uopfyldte drøm fra dengang, ved synet af en grusom rusten og træls BSA. En del stumper var solgt fra tidligere i USA hvor den var importeret fra.Efter lidt betænkningstid og en nærmere gennemgang af cyklen blev jeg enig med mig selv om at opgaven ikke var umulig, men meget udfordrende. Så var der jo bare det med prisen. Efter en del prangen frem og tilbage på Jydsk og hælden vand ud af ørene fra begge parter, opnåedes der langt om længe enighed om prisen.
Så var det bare med at få vraget hjem og komme i gang med at finde de manglende stumper. Nogle viste sig at være umulig at opdrive, så jeg måtte gå på kompromis  med bl.a. forlygtehus og stålsidedæksler. El anlægget opdaterede jeg af nemhedshensyn til 12 Volt. Ellers har jeg renoveret cyklen fra A til Z. Samtlige bolte, skruer og møtrikker er fremstillet i rustfri stål. De oprindelige  gevindstigninger og nøglevidder er næsten overholdt.
Nu venter jeg bare på, at det bliver forår, så jeg kan få sparket liv i dyret efter mange års stilstand.
Og få min drøm 100% opfyldt.

Klik på billedet for at se et "før" billede.