Juli måneds BSA 2013 

B31 1946

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEM NR. 4 JØRGEN MALTA'S 1967 BSA A65 SPITFIRE MK III 650

Ja jeg har altid haft en hvis forkærlighed for Spitfire'r til trods for, at min første i 66 kom til at koste mig en formue i reparationer. Jeg havde ellers besluttet at sådan en skulle jeg aldrig mere have. Men som sagt så læger tiden jo alle sår. Og da min sidste restaurering af en 1966 model kørte godt og gør det stadigvæk, følte jeg mig fristet af et tilbud i Gul og Gratis hvor der var en halvt adskilt USA model til salg hvor ejeren var kørt træt.
Jeg kontaktede denne og spurgte om prisen var til forhandling . Jeg blev ringet op senere hvor vi fik en hyggelig sludder og blev til sidst enige om en rimelig pris hvis den ellers svarede til forventningerne. Det gjorde den stort set, bortset fra lidt rigelig rustangreb især på kromdelene. Det endte med at jeg fik den til min første budspris. Så var det ellers hjem og gensamle for at konstatere hvor meget der var misset. Stor set var den komplet.
Så i gang med at få den adskilt, sandblæst og malet. Kromdelene blev afkromet, Jeg polerede  selv inden nyforkromningen. Her er der en del penge at spare. Tælleren stod på 9000 miles. Det så ud til at passe efter at have adskilt motoren. Der var rust i den ene cylindervæg ud for stempelringene, så der måtte en boring og nye stempler til. Ærgerligt for cylinderen var faktisk ikke slidt. Der var også en krydspinds bøsning  i samme side som var gået løs, og et pleil leje var ormædt. Slamfælden ved krumtapsølerne var faktisk helt ren og da motoren ikke så ud til tidligere at have været adskilt var det ikke optimistisk at anslå at miles tallet på tælleren passede.
Efter at have gennemgået alle delene er cyklen nu samlet,(den startede ved første spark) prøvekørt , synet og toldsynet, jeg venter bare på grønt lys fra Skat for endelig indregistrering. Benzintank og sidedæksler er i original maling endnu pga. jeg overvejer at købe en replica ståltank i Indien.

Nedenfor nogle "før" billeder samt fra restaureringen.

Som købt i "Gul og Gratis"  Vel hjemme på gården  Adsklit for sandblæsning og maling Samling påbegyndt  Løs krydspind  Motor klar til inspektion  Speedometervisningen så ud til at passe efter alle delene var gennemgået

 

Har du et emne til Månedens BSA, så kom frit frem

BSA Send din historie med et par billeder til:

 

 De historier der bringes på denne side, er ikke verificeret af Dansk BSA Klub.
Klubben står derfor ikke inde for at de er korrekte.