Vinterens BSA 2013 

Månedens BSA

 

DENNE MÅNEDS BSA ER MEDLEM NR. 1431 OTTO ERIK SØRENSEN'S 1959 BSA GOLD STAR DBD34

 

Min historie begynder da jeg var 14 –15 år gammel. Jeg tror bestemt at min far havde opdaget at når han ikke var hjemme, så kørte en anden på hans ”fine” Skylon Sving. Fik Skylon'en af ham da jeg blev 16, og derfor lovligt måtte køre på den. Nå, men da jeg nærmede mig de 18 år, købte min far så en BSA Golden Flash årgang 1956 tror jeg, den havde han givet 400 kr. for. Da han gav den til mig, fik jeg besked på at sætte den i stand så jeg kunne køre på den når jeg havde fået kørekortet.

Så blev min ”nye” BSA skilt ad, kørt til auto lakereren på mælkemandens long john. BSAen blev flot, sort stel, rød tank og aluminiumsskærme. Flot var den. Men snart begyndte jeg at kigge efter en Gold Star. Havde hørt at det bare var det bedste man kunne køre på. Noget senere fandt jeg så en Gold Star som havde kørt Trail i Lundby Krat. Den fik jeg billig, men der var visse mangler på en sådan, for eksempel var der jo ikke et ledningsnet, men motoren var der da. Hvad så, jeg købte en gammel BSA 500 cc hvor motoren ikke duede, og vips, så blev der lige byttet. Men ny tur med maling og så videre. Den blev fin. Samme farver som Golden Flash'en som nu var solgt. Tiden gik, og den der Gold Star var virkelig en god maskine, og jeg mødte så en ung dame som absolut ikke brød sig om motorcykler, og hun vandt krigen –mit kæreste eje blev skiftet ud med en gammel bil!

Hun blev også skiftet ud med en anden model, og langt senere, i 2003, meddelte min gode ven Ib Fuglsang mig at han nu havde fundet et vrag af en Gold Star i Skotland – jeg sagde KØB vraget, og han sagde det har jeg gjort. Da den var restaureret, sagde jeg til min hustru at nu havde jeg fundet den BSA jeg ville have, hvortil hun svarede, jamen så køb den. Ikke noget pjat med hvad den koster og så videre – hun sagde bare køb den. Det er jeg taknemlig over – Nu skal min DBD 34 ikke sælges før jeg ikke kan starte den – forhåbentlig er der mange år til det skulle ske! Og fruen skal heller ikke skiftes!

 

Har du et emne til Månedens BSA, så kom frit frem

BSA Send din historie med et par billeder til :

 

 De historier der bringes på denne side, er ikke verificeret af Dansk BSA Klub.
Klubben står derfor ikke inde for at de er korrekte.