Webmasteren har ordet


Løst og fast, og hvad jeg nu ellers kan finde på at skrive...
Kommentarer er velkomne.


Senest opdateret 08-05-201308/05 - 2013 Efter et langt stop i opdateringen af "Nyheds siden", vil jeg berette at amerikanerne har ud sendt invitationen til Rallyet i 2014. Det foregår i Maj måned og er ikke fra Lørdag til Lørdag som sædvanligt.
Der er endnu ingen priser, det kommer så snart vi modtager deres bokking formular. Men for os europæere vil den størst udgift være at fragte os selv og BSA'en der over.
Såfremt du påtænker at deltage og vil sende din BSA der over, så er du velkommen til at kontakte webmasteren. Hvis der er interesse for det vil jeg prøve at fremsakffe priser på transporten af motorcyklerne. Kan man fx. fylde en 20 fods container, kan det jo godt være at det kun koster en lille bondegård?


20/11 - 2012 I mangel af materiale til Månedens BSA, har der været vist en olietank "Made in India" til skræk og advarsel. Det har glædeligvis medført et par tilbagemeldinger. For at dette ikke skal gå tabt, har jeg flyttet teksten og billedet til nederst på Teknik siden.
Hvis du har noget at tilføje, er du mere end velkommen.


10/08 - 2012 I morgen Lørdag starter det 49. International BSA Rally. Denne gang er det i Skåne og det synes jeg godt man kan se på de danske tilmeldinger. Der er 36 personer på 30 BSA'er. Vejret tegner helt fint så det skal nok blive en god uge. Det ser ud til at Englænderne bliver væk i år, det bliver interessant at finde ud af hvad årsagen er.


12/07 - 2012 Som du måske har bemærket er der kommet 2 nye "Rubrikker" på siden: "Teknik" og "BSA's historie". Teknik er tekniske artikler der har været bragt i BSANyt og BSA's historie blev bragt i anledning af 100 års jubilæet i 2010. Grunden til at de nu er lagt på hjemmesiden er af hensyn til nye medlemmer, dem der har fået arkiveret deres blade for langt væk og andre interesserede. Og forresten så er der under "Galleri" indsat 2 fotoserier fra årets Skagen - Gedser løb.


10/07 - 2012 BSANyt nr. 2 er udkommet. Har du ikke modtaget dit eksemplar, kan årsagen være at du ikke har betalt dit kontingent, eller at du mangler at montere din postkasse i skel.15/06 - 2012 "Galleri" siden er opdateret med foto's fra årets Skagen - Gedser løb. Der er 2 serier, et taget af Jørgen Holst og en anden af Peder Jensen.


16/03 - 2012 D. 11/4 kl. 19 er der mulighed for at se filmen Closer to the Edge i udvalgte Kino.dk biografer. Filmen er om det traditionsrige TT løb på Isle of Man 2010 og hovedpersonen er Guy Martin, der har deltaget i løbet flere gange. Han er en rigtig fin fyr og ret skrap på en motorcykel. Jeg har selv set ham op en Suzuki XR69 på Cadwell Park. Jeg skal helt sikkert have en faten med popcorn og en genopfrisker fra 2008 hvor jeg deltog i det Internationale BSA Rally på IOM.01/02 - 2012 Klubben har skiftet mailsystem, da der har været problemer med at nogle mail aldrig kom frem. Så hvis du har sendt mail til et af bestyrelsesmedlemmerne og ikke fået svar, eller der på anden måde ikke er sket en hujende fis, så send lige mailen igen. 


26/01 - 2012 Hvis du vil have en sort nummerplade til din BSA, med det original nummer, så er det nu du skal handle. D. 6/6-2012 stopper man med at udstede det "originale nummer" til køretøjer indregistreret mellem 1958 og 1976. Reglerne for køretøjer indregistreret før 1958, fortsætter uændret.
Udpluk fra Motorhistorisk Samråd's hjemmeside:


MhS

 


10/12 - 2011 Siden med International er opdateret med programmet og booking formular til næste års Rally i Skåne. Da der sidst var en tur med BSA Rejser til Sverige i 2003, var der et rekord stort antal danskere med. 33 i alt er mange, men mon ikke vi overskrider det denne gang? Sidste år var der 36 afsted til Rhinen, det tror jeg er det største antal der har været afsted til et International, uden for landets grænser.
Kalenderen er også opdateret, den er næsten allerede fuld, og bemærk at der er godt med arrangementer på sjælland.


13/10 - 2011 D. 20/11 (OBS. ny dato) er der mulighed for at besøge Medlem nr. 96, Vagn Jensen i Horsens. Her vil du kunne høre ham fortælle om klassisk race og få en god frokost. Som det sikkert er mange bekendt kører han klassisk race i sin fritid. Det bringer ham til England en del gange i løbet af en sæson og det er herfra de fleste af de oplevelser han vil fortælle om, stammer fra. Se mere her, tilmelding er absolut nødvendigt.


26/07 - 2011 Nu er årets største Internationale BSA begivenhed løbet af stablen. I år var det tyskernes tur til at afvikle det årlige Rally, og de havde valg Loreley som ligger klods op af Rhinen. Det var et velvalgt sted idet der var nok at se på i området. Faciliteterne på stedet (En mellemting mellem et vandrerhjem og en sportsplads) var lidt simple, med få fælles bruserum. Man kunne godt ane at det var en lille, ikke så erfaren flok der havde arrangeret og de manglede ekstra hænder til at afvikle det praktiske. Men man møder en masse gamle bekendte, knytter nye forbindelser og sår kørt en masse kilometre.
For mit vedkommende blev det knap 2400km, hvor hjemturen på ca. 860 blev klaret i et hug. Jeg skal gerne indrømme at min bagdel var følelsesløs og nakken var noget øm. Det er den i øvrigt stadig.


21/06 - 2011 Så er årets Generalforsamling gennemført. Som reglerne foreskriver blev det i år afviklet på sjælland, i dette tilfælde hos Peder i Sorø. Han har de perfekte rammer til dette, og det belønnede forsamlingen med et enstemmigt valg til suppleant. da Peder det seneste år har været revisor, blev dette hverv pålagt Jørn Gaardsvig. Jørn er jo en af de gamle garvede med et lavt medlemsnummer og han har tidligere fungeret som kasserer for klubben.

Obs: Skal du med BSA Rejser til Tyskland om kort tid, så skal du være opmærksom på at de hælder ganske meget ethanol i deres benzin. Hold dig fra alt der hedder noget med "E" fx. "E10" som indeholder 10% ethanol.
Ethanolen er agressiv overfor bla. glasfiber, visse tanksealere og visse typer benzinslanger m.m. Så med mindre du har taget dine forholdsregler så hold dig til fx. Shell's Formula eller andre "forædlede" produkter.28/03 - 2011 I gennem temmelig mange har motorcyklister mødtes på Sanvad Sognegård mellem Vejle og Tørring. Pga. ejerskifte og manglende forpagtning har det ligget stille i et par år, men var så startet op igen sidste år.

Af forskellige årsager er forpagtningen ophørt, hvilket har medført at et andet mødested var påkrævet. Valget er faldet på "Dorte's" Raadvedvej 34 Horsens Nord. Første gang er d. 5/4-2011, og der vil være mulighed for at købe grillpølser, burgere, drikkevarer m.m. fra. ca. kl. 17. "Dorte's" ligger i forbindelse med Vagn Jensen's motorcykel forretning. Det ligger tæt på Horsens N afkørslen på E45, kør efter "Triumph" skiltene.


16/03 - 2011 Næste arrangement er Stumpemarkedet i Herning. Som altid er det muligt at sidde lidt ned og hvile ryggen og fusserne over en kop kaffe og en stykke kage på klubbens stand. Vi er på det sædvanlige sted og er klar til en snak med de medlemmer der kommer forbi.


06/03 - 2011 Man må sige at vejret og Palle's Englænder træf var koordineret til en perfekt start på sæsonen. Solskin og plusgrader er jo et perfekt udgangspunkt for at sparke dæk, høre de sidste rygter og landvindinger inden for den klassiske bevægelse. Det kan ikke vare lang tid inden vi skal ud at køre igen........23/12 - 2010 Så er året ved at gå på hæld, og næste års kalender er startet op på her og i BSANyt.
Her er der allerede i årets første arrangement indsneget sig en fejl i datoen. Hjule arrangementet er ikke d. 16/1 som jeg fejlagtig har skrevet i bladet, men Lørdag d. 22/1. Husk at melde dig til.29/11 - 2011 Nu er International siden opdateret med tilmelding og invitation til 2011 turen til Loreley. Det er på høje tid at indlede forhandlingerne, hvis du ikke allerede er startet.02/11 - 2010 Kalenderen er opdateret med udstillingen "Hjulspind" i Spinderihallerne Vejle. Det er mere end 80 gamle motorcykler udstillet, primært DKW og BSA. De ejes af vort klubmedlem Vagn Aage Nielsen, og i forbindelse med den officielle åbning Fredag d. 19/11, vil man gerne at der tropper et antal gamle motorcykler op. Så hvis du har mulighed for at komme på din BSA eller tilsvarende til arrangementet, så kontakt webmasteren med det samme.


25/10 - 2010 Det ser ud som om "Månedens BSA" er gået død. Jeg startede med ide'en i November 2002 så det har kørt i næsten 8 år.
Det er vel egentlig meget godt klaret, men jeg er nu alligevel ked af ikke at have den mulighed for at skifte "udseende" på siden hver måned.
Så jeg vil gerne opfordre en sidste gang til at sende et par billeder af din BSA og ikke mindst en lille historie om den, eller hvordan du fik fat i den.
Ellers er vi jo kommet til den stille del af året, hvor Stumpemarkederne er nogle af pejlepunkterne. I den forgangne weekend var der Bilmesse i Fredericia, hvor jeg havde fornøjelsen af at stille min A7SS på VeteranPosten's stand, som blikfang for Jens Jessen's nye bog: "BSA i sort-hvid og farver". Det gav jo så mulighed for at få en køretur både Fredag og Søndag på motorcykel. Det er jo ikke så ringe endda.07/10 - 2010 International siden er opdateret med billeder fra Summercampen i Kent denne sommer. Samtidigt er der kommet et link til arrangementet i Tyskland sommeren 2011.


09/08 - 2010 Så har BSA Rejser I/S afvíklet endnu en vellykket tur til det udenlandske. Summercamp'en var særdeles vellykket og det ser ud til at alle er kommet hjem i god behold. I alt deltog der 25 danskere (incl. et par  fynboer og en enkelt sjællænder) hvoraf de 4 var første gangs deltagere. Det er mit indtryk at alle havde en rigtig god tur. Jeg laver en mere udførlig beretning med billeder lidt senere.


05/07 - 2010 Desværre er der et par der har været nødt til at melde fra turen til Kent. Det er din chance for at erhverve billetterne til normal pris på dette sene tidspunkt.
Normalt vil der være 10 - 15% tillæg på arrangementet ved tilmelding efter seneste dato, men det kan du/i spare, hvis du er hurtig.
Ring til Niels vor Rallysekretær.


02/05 - 2010 Da tilmeldingen sluttede var der 32 på 23 BSA'er der havde meldt sig til Summercamp'en i Juli. Det er et højt antal og mon ikke den danske delegation bliver en af de største.
I Påsken var jeg en tur forbi klosteret hvor arrangementet afholdes og det så ud til at være et fint område med den gamle bydel lige uden for området. Det var lidt svært at forestille sig det lidt "døde" område om nogle få måneder vil syde af liv og velkendte lyde.


01/03 - 2010 Rallysekretæren meddeler at der d.d. er tilmeldt 24 personer til Summercampen i Kent denne sommer.
Overvejer du at tage med og kunne tænke dig at sejle med vi andre til en billig pris fra Esbjerg til Harwich, så er det NU du skal kontakte Niels.


25/02 - 2010 Det er jo afslørende længe siden jeg har skrevet noget her....Men der sker jo heller ikke alverden sådan BSA mæssigt. Kommende weekend er der Bilmesse med stumper i Fredericia. Det lugter jo altid lidt af benzin. Samtidig er der åbent hos Classic Bike i Klarup med engelske stumper se her . Lørdag d. 6/3 holder Palle fra U.K Bikes sit årlige englænder arrangement i Fangel forsamlingshus. Sidste år var klubben repræsenteret med en lille stand, og man kan vist roligt sige at det var en succes. Vi er med i år igen, og klubben medbringer et maskineri der ville gøre Storm P. misundelig. Det finurlige apperatur sætter os i stand til at at teste en BSA oliepumpe og trykventil fra en A model. Dvs. fra en A7/10, A50/65 eller A75. Med bring din pumpe og ventil og får det testet uden beregning. Bemærk at det kun er pumper til ovennævnte modeller der kan testes.


02/12 - 2009 Mangler du en julegave til en motorcykel interesseret?. Hvad med 2 weekend billetter + 2 t- shirts til Classic Grand Prix til September 2010? Købes hos AMK for kr. 500,-


23/10 - 2009 Så er der kommet billeder fra årets rally i Holland på International siden. Der er en kort historie også, men jeg regner med at der kommer en mere detaljeret beretning fra en af deltagerne, i det næste blad.


22/10 - 2009 Webmasteren har haft travlt med sin Rocket 3 og det internationale rally i Holland, så nyhedssiden er blevet forsømt. Jeg har lige opdateret kalenderen med de sidste nyheder for 2010, og det vigtigste i min verden er at der i September bliver kørt Classic TT på Ring Djursland. Jeg vil skamløst bruge hjemmesiden til at promovere arrangementet. Nu vil jeg gå i gang med at organisere billederne fra BSA rallyet.


09/06 - 2009 Kalenderen er blevet opdateret med 2 arrangementer i 2010. Det er ikke fordi det skal være linjen fremover at kalenderen skal række så langt, men i dette tilfælde drejer det sig om det næste internationale Rally der afholdes i New Zealand i Februar 2010. Hvis der er medlemmer der drømmer om at deltage, er det nok på tide at lægge skillinger til side og endelig er deadline for bookningen d. 15/9 - 2009.
Af hensyn til dem der vakler i beslutningen er datoen for Summer Campen i Syd England også sat ind.
Husk i øvrigt Generalforsamlingen i Tisvilleleje d. 20/6.


28/05 - 2009. Hjemmesiden har ligget underdrejet i en periode pga. et hacker angreb. Det betyder at jeg ikke har kunnet opdatere siden og Forum'et ikke har været kørende.
Jeg kan nu opdatere siden igen og har opdateret de annonce rettelser jeg har modtaget i perioden. Der er læst en back-up ind, og derfor kan gamle ting være dukket op igen og der kan være ting som jeg tror jeg har opdateret. Hvis du mener at der er noget der halter, så sig lige til.


17/04 - 2009. Husk at der i weekenden er en tur til Frederikshavn. Se kalenderen eller bladet.
Der er pt. 18 personer der har meldt sig til Hollands turen i år. Det svarer meget godt til det normale antal.


01/04 - 2009. Husk at der er deadline d. 15/4 for at melde sig til det Internationale Rally i Holland. Melder du dig til senere, er der et tillæg til prisen. Klik her for en booking formular du kan printe ud, hvis du ikke vil klippe i dit BSANyt. Husk at sende den udfyldte formular til vor Rallysekretær Niels Nielsen. Du kan ikke melde dig til direkte hos arrangørerne.


20/03 - 2009. Vi nærmer os April måned og mit lager af "Månedens BSA" er tomt. Hvis jeg ikke modtager noget materiale den næste uges tid, er jeg nødt til at gå på loftet for at finde nogle gamle reservedele jeg kan fotografere.....


17/03 - 2009. Mailadresserne til bestyrelsesmedlemmerne er ændret til ....@bsaklubben.dk i stedet for ....@bsa.dk.
Det er udelukkende sket fordi vi efterhånden er plaget så voldsomt af spammails, så der er risiko or at helt ok mails bliver slettet i vrimlen af uvedkommende mail.
Alle links på hjemmesiden skulle gerne være rettet, men støder du på en henvisning til de gamle mail adresser, må du gerne give mig et praj. De gamle mailadresser vil blive slettet om kort tid.

Hjemmesiden fortsætter på www.bsa.dk som hidtil, det er kun mailadresserne der ændres. Husk at opdatere dit private adressekartotek.


12/03 - 2009. Kalenderen er opdateret med skrueweekend i Hornbæk d. 23-24/5 samt indbydelsen til det traditionsrige Skagen - Gedser løb i Bededagsferien. I øvrigt kan jeg fortælle at årets generalforsamling bliver afholdt i Tisvilde på det lokale vandrerhjem. Yderligere info i næste udgave af BSANyt.


01/03 - 2009 Så løb Palle's englænder show af stablen, og jeg synes det var en fin dag med megen snak med medlemmerne og andre interesserede. Vi fik også 3 nye medlemmer, og de skal være så hjertelig velkommen. Iflg. Palle så var der ca. 400 betalende gæster og jeg tror de alle synes at de fik fuld valuta for deres 25 kr. Mon ikke der er kommer et arrangement igen til næste år?
Næste gang vi får lejlighed til at mødes bliver i Herning d. 28/3, hvor vi sædvanen tro, er klar med kaffe og kage.


19/02 - 2009 Kalendersiden er lige opdateret med annonce/tilmelding til forårets kørekursus i Vejle. Tilslutningen sidste år var ikke overvældende, men de der kom var utrolig begejstrede. Jeg tror de fleste var overrasket over hvor meget det betyder at instruktøren Axel, er professionel kørelærer og motorcyklist. Rygtet har spredt sig og jeg har allerede 2 forhåndstilmeldinger.
Det er Søndag d. 16. Maj fra 12 - 16 og jeg vil gerne have din tilmelding senest d. 30/4 aht. endelig tilmelding hos Axel


13/02 - 2009. Husk at der d. 28/2 er Englændershow på Fyn i Fangel forsamlingshus. Det er U.K.Bikes V. Palle Johansen der er arrangør. Han har inviteret alle englænderklubber til at deltage, og BSA klubben stiller naturligvis op med henblik på at hverve nye sagesløse medlemmer. Iflg. Palle så var det en kanon success sidste år hvor der var mere end 1000 besøgende, fjernsynsoptagelse og bladsmørere fra den lokale presse. Mød op og få en god dag sammen med ligesindede, men vi venter på at tiden er inde....
Få nærmere oplysninger om hvor, hvornår og hvor meget osv. på U.K.Bikes hjemmeside.


21/12 - 2008. Desværre bliver årets succes "Classic TT" på Ring Djursland ikke til noget i 2009. Der er kun et 4 løbsweekender i løbet af et år, og det var ikke muligt at få en weekend, der passer ind i de planer der allerede er lavet nationalt og internationalt. Vi må så håbe på at det kan lade sige gøre i 2010, det ville være en skam andet.


20/12 - 2008. Så er kalenderen for 2009 startet op i det små. Årets største arrangement, det Internationale Rally foregår jo ligt sent i år, nemlig i begyndelsen af September. Sidste tilmelding er 15. april, men hvis du er interesseret i at leje dig ind i en campingvogn eller hytte, skal du snart bestemme dig. Det foregår efter "Først til mølle" princippet. Invitation og tilmeldingsskema findes på "Kalender" siden.


4/12 - 2008. Endelig har jeg fået snøvlet mig sammen til at få lavet et indlæg fra årets International Rally der blev afholdt på Isle of Man i august. Den kan ses på Int.rally siden nederst. Mine billeder fra turen er der også. Denne gang har jeg gjort mig den ulejlighed at skrive nogle få kommentarer til hvert enkelt billede. Indlæget kommer også i julenummeret af BSANyt, med et lille udvalg af foto's.


23/11 - 2008. Jeg har lige fået en mail fra Palle (UK Bikes) hvor han invitere til stumpemarked d. 29/11 i Fangel. Se hans hjemmeside for nærmere kørevejledning.
Så skulle der være mulighed for at finde sin egen (h)julegave.


2/11 - 2008. Det var så årets sidste stumpemarked, bortset fra at Palle i Odense holder sine egne markeder d. 8 og 15/11 i Fangel. Jeg har ikke nærmere oplysninger så kontakt ham selv, hvis du er interesseret.
Det er nu bestemt at årets succes med Classic TT løb på Ring Djursland gentages i 2009. Datoen er endnu ikke helt fastlagt. Der må pt. kun afvikles 4 løb om året, 2 før sommerferien og 2 efter. Så datoen skal koordineres med de andre arrangører. Men sikkert er det at det bliver senest i August. Det var kanon vejr i år i September, men chancen for godt vejr er trods alt nok større i August.

Men det hele er betinget af at nogle få naboer ikke får held af at lukke banen. Giv din mening tilkende med en underskrift MOD banens lukning via det link der er lidt længere nede af siden.

OBS. Månedens BSA er ikke skiftet endnu....Det er fordi jeg ikke har modtaget noget materiale. Skal jeg op på loftet efter et stel for at få lidt afveksling i November?


28/10 - 2008. Vi ses vel i Herning til Stumpemarkedet? Som sædvanligt er der en kop kaffe, kage og en god snak med ligesindede på standen. Vi står det sædvanlige sted, og alle medlemmer (og kommende) er velkomne til at kigge ind i kaffestuen.
Siden vedr. Internationale Rallies er opdateret i sidste uge, så nu ved du hvor du skal tilbringe dine ferier frem til 2022.


20/10 - 2008. Som du muligvis har læst i det seneste nummer af BSANyt så har klubben været "ustyrlig" i en periode. Forstået på den måde at efter generalforsamlingen i Juni har vi ikke haft en formel formand. Det har vi nu, efter det nys overståede bestyrelsesmøde, har vi konstitueret os således at Bendt har taget formandstjansen og Niels har så overtaget Rallysekretariatet fra Bendt. På generalforsamlingen blev Morten Hejgaard valgt ind som suppleant, han er nu indtrådt som bestyrelsesmedlem. Det lyder for mig som en stærk konstellation som klubben nok skal få glæde af. Jeg ønsker dem held og lykke med udfordringerne.


10/10 - 2008. Var du til Classic TT løbet i weekenden d. 20 - 21/9? Vil du gerne komme igen til næste år? Er du interesseret i at bevare Ring Djursland? Så gå ind på dette link : http://onlineunderskrift.dk/Vis/Skriv Under/RINGDJURSLAND for at støtte sagen mod nogle få tilflyttere, der klager over støjen fra banen.
 


9/10 - 2008. Jeg har helt glemt at skrive om TT løbet på Ring Djursland. Det var en helt fantastisk weekend, kanon vejr efter årstiden, et godt internationalt felt og en rigtig god afvikling.
Jeg hørte Villy Poulsen udtale at det var det største motorcykelrace i Danmark nogensinde. Jeg er nok lidt forud indtaget, da jeg i forvejen af atmosfæren i ryttergården, men jeg synes at arrangementet sagtens kan måle sig med de de løb der afvikles i England. For mit vedkommende vil jeg håbe at det er en tilbagevendende begivenhed, men det kræver i hvert fald at banen ikke bliver lukket af nogle få emsige naboer. Hvis du vil se lidt fra løbet så check:
Mike Edwards hjemmeside. Mike har i år kørt for Vagn Jensen i Lystrup. Check også hans blog hvor der også er video'er fra alle hans løb. På IHRO's hjemmeside er der også skriverier og billeder. Siden kan være lidt svær at finde rundt i, så linket går direkte ind på emnet.


14/9 - 2008. En travl BSA weekend er ovre. Lørdag var der Tour de Fühnen for syvende gang. Kaj og Lars havde igen lagt sig i selen for at vis en bid af deres elskede Fyn frem. Der var i år 9 deltagere, ikke imponerende det gode vejr taget i betragtning, men så var der jo de færre der kunne blive væk. Turen startede i Middelfart og sluttede hos Kaj i Nr. Aaby, så de der Søndag skulle videre til Kørekurset i Vejle, ikke skulle forcere det ganske land. Tak til Kaj og Lars. Søndag var det næsten status quo da der var 10 deltagere. Kurset blev skudt i gang med en kort teori lektion over en kop kaffe, hvor efter det var ud på anlægget til en sikkerhedsmæssig gennemgang af motorcyklerne. Der efter var der slalom og kurvekørsel. Mellem de enkelte øvelser var der lige nogle minutters snak og Axel viste os hvordan næste øvelse skulle udføres. Efter 4 timer, afbrudt af en kaffe pause, var vi nået igennem hele programmet med slalom, kurvekørsel efter ideallinje, kørsel i små cirkler (de kan blive ret snævre med den rette teknik), bremsning, undvigemanøvre uden bremse og med. Der var en del der var ret trætte og svedte, for vi var i gang hele tiden. Alle var så begejstrede at vi tager en tur mere til foråret, så det kan anbefales at melde sig til. Husk på at det har ikke noget med race at gøre, og alle kan lære lidt mere uanset alder eller rutine. Axel fik også mange pæne ord med på vejen, og det var lige før han fik røde kinder.  


26/8 - 2008. Så er det årlige rally overstået. Der var rekord deltagelse, ca. 530 med små 300 BSA'er. Der var 15 danskere der tog turen til motorcykel mekka'et. Antallet ligger stabilt i forhold til de andre år, så at det i år var på IOM rykkede ikke ekstra i de danske medlemmer. Helt anderledes med amerikanerne, de var meldt til med 56 personer.....når de er mange kommer de normalt 3 stk.
Desværre var vi lidt uheldige med vejret, idet det startede med at regne samtidig med at de fleste danskere ankom med færgen Lørdag aften. Det er lidt træls (jysk ord) at rejse telt når det pisker ned samtidig med at der blæser en pelikan. De næste dage regnede det jævnt, så pladsen lignede Roskilde festivalen. Jeg hørte en amerikaner fortæller at han ikke havde set noget lignende siden Woodstock 1968. Men hen ad ugen blev der længere mellem bygerne og det hele så meget lysere ud. I løbet af ugen samlede man alle BSA'erne i en kolonne for at lave et rekordforsøg til Guinness Book of Record. Se omtalen her :
http://www.iomtoday.co.im/news/BSA-motorbike-owners39-Laxey-record.4416542.jp
Personlig brugte jeg meget tid i pit'en til Grand Prix'et, jeg elsker atmosfæren der. Selve banen kørte jeg rundt 2 gange, og det var en god oplevelse, specielt hen over bjergene hvor der er fri hastighed.
Når jeg har samlet nogle billeder sammen, lægger jeg dem på "International" siden sammen med en mere udførlig beretning.


25/6 - 2008. På generalforsamlingen blev Årets BSA, traditionen tro, afsløret af Stig Straarup. Det er medlemmerne der vælger vinderen på den måde at der ved alle årets BSA arrangementer deles stemmesedler ud, således der kan stemmes på de 3 flotteste cykler på stedet. Det betyder at medlemmer der deltager i mange arrangementer, har et naturligt forspring. Men uden en flot cykel går det ikke. Det blev i år Niels Nilsen med sin A10 RGS der for andet år i træk løb med sejren. Nu er Niels's BSA ikke noget der lige er trukket ud af forhandlerens butik, den var såmænd Månedens BSA i Maj 2003, og jeg kan huske den tilbage til i hvert fald 2001. Han passer godt på den, gør han.24/6 - 2008. I lørdags var der generalforsamling i klubben. Det blev  som bekendt holdt MC Touring's campingplads i Nødager på Djursland. Alle bestyrelsesmedlemmer der var på valg, var villige til genvalg, så der var ingen revolution her. Men kort forinden, meddelte Jørn vores formand at han af private årsager ikke længere kunne varetage posten. Da han ikke var på valg, vurderede bestyrelsen at den eneste mulighed var at inddrage en af suppleanterne i bestyrelsen, og at vælge en suppleant mere på generalforsamlingen. Den nye suppleant blev Morten Hejgaard fra Malling. Bestyrelsen konstituerer sig efterfølgende iflg. vedtægterne.
Et komplet referat fra mødet kan læses i den næste udgave af klubbladet, men det skal nævnes her at paragraf 2 i vedtægterne blev ændret så det nu er muligt at blive medlem af klubben UDEN at eje en BSA. Denne ændring er lavet for at tilgodese de potentielle medlemmer der brændende ønsker at eje en BSA, men gerne vil vide lidt mere, møde ligesindede m.m. inden de køber. Og endelig....kontingentet stiger fra kr. 150 til kr. 200 pr. år.


28/5 - 2008.  På den engelske hjemmeside kan man se en deltagerliste og hvordan Rally pladen kommer til at se ud. Subtotaler fra listen fortæller at der totalt er tilmeldt 471 fordelt på: GB 257, NL 39, SE 16, USA 56 (Imponerende), DE 32, DK 16, BE 13, FR 2, AUS 7, NZ 4, CH 2, NO 32 (Tilmeldte....så kommer de nok mere end 100!)25/05 - 2008. Vi har modtaget en deltagerliste til Isle of Man rallyet, og det ser ud som at det danske team kommer i mindretal. Normalt er vi blandt de "større" deltager lande, men i år ser det ud som om der er nogen der skal have udlevet en drengedrøm og på pilgrimstur til motorcykelsportens vugge. Totalt er der meldt mere end 400.


21/05 - 2008. Vi har været nødt til at aflyse det Skrueweekend arrangement der var planlagt til at blive afholdt på Sjælland i efteråret. Vi regner med at kunne gennemføre det til foråret.13/04 - 2008. Fik en mail fra Bendt den anden dag, han havde skrueweekend i Ry d. 5-6 april. Der var 8 meldt til, ikke just prangende, men det blev gennemført alligevel. Men på dagen dukkede kun 4 op....Det var sgu da skuffende, det er jo ikke nok med tiden til afholdelse af seancen, der er jo også en vis forberedelse og arrangeren. Nå men dem der kom blev nærmest mandsopdækket, med en instruktør pr. mand. De fik sikkert en masse ud af det.
Spørgsmålet er om "markedet" er ved at være mættet for dette arrangement? Jeg har måttet aflyse 2 gange i Vejle pga. manglende tilmeldinger, og da brændt barn lugter ilde, så prøver jeg ikke igen med det første.


30/03 - 2008. Har lige opdateret kalenderen. Der bliver nok at se til i sæsonen. Bemærk at klubben holder et kørekursus d. 14/9 på køreteknisk anlæg ved Vejle. Vi har allieret os med Kørerlærer Axel Nielsen, som er meget erfaren med den slags. Det bliver om eftermiddagen og prisen bliver meget rimelige 500 kr. Der kan max. deltage 15 personer, så vi forventer at der hurtigt bliver udsolgt. Der bliver bindende tilmelding med forudbetaling. De nærmere detaljer kommer senere, men hvis du vil reservere en plads allerede nu, så kontakt på mail eller telefon. 7585 3234.
Iøvrigt er sidste tilmelding til rallyet på Isle of Man passret. Det betyder dog ikke at alt håb er ude hvis du alligevel har fået dig snakket til noget ekstra ferie. Det bliver bare lidt dyrere da priserne tillægges 10 - 15 %, og man kan ikke være sikker på at modtage den fulde pakke med t-shirt m.m.
Ellers er en af årets store begivenheder løbet af stablen, forårs stumpemarkedet i Herning. Som sædvanligt benyttede mange medlemmer sig af mulighed for at hvile fusserne, få sig en kop kaffe med Mor Annes drømmekage til og en lille snak med lidelsesfællerne.


07/03 - 2008. Så er det slut med de billige færgebilletter til Isle of Man. Så hvis du skal med kan du stadig nå det, men du skal selv sørge for at arrangere transport. Regn med at du skal sejle om natten eller lignende.


14/2 - 2008. Hvis du overvejer at tage med til International BSA Rally på IOM i år, så er det nu du skal beslutte dig. Se opdateringen på International siden.


15/1-2008. Ja det er jo noooooget siden jeg har skrevet på siden. Har været ret arbejdsramt. Jeg har lige opdateret kalenderen og kan se at der er stumpemarked i Odense Kongrescenter, den kommende weekend. Det havde jeg da helt overset. En søgning på centerets hjemmeside afslører dette: Genbrugsmarked samt stumpemarked. Byttemarked for private af bedre, brugte ting. Jeg har ikke nogen planer for hele weekenden, så måske man skulle luske afsted?
Iøvrigt har klubben startet et forum op på siden. Det er efter ønske fra medlemmerne. Ønsket er blevet fremsat tidligere, og jeg kiggede på det for ca. 3 år siden, hvor jeg måtte konstatere at det havde jeg ikke ressourcer (læs tid og evner) til at etablere, så det blev ikke til noget. På sidste generalforsamlig blev ønsket fremsat igen, og på det efterfølgende bestyrelsesmøde blev emnet diskuteret. Otto vor udmærkede bestyrelsessuppleant, var meget interesseret i at prøve kræfter med området så det er ham der har æren for at det nu fungerer. Brug det flittigt, på den måde kan vi sikre at det er til gavn for medlemmerne og ikke evt. bliver "overtaget" af engelsksprogede skribenter.
Det sidste jeg vil appelere til idag er materiale til Månedens BSA. Hans Boel's Gold Star er rigtig flot, men der er ingen grund til at den skal pryde hjemmesiden for 3. måned i træk. Alternativet er at jeg går på loftet og finder et BSA stel frem til fotografering......
 
 

 19/10 - 2007. Desværre er vi nødt til at aflyse Skruelørdagen d. 20/10. Der var siger og skriver kun 2 tilmeldinger, og det er lige lidt nok til at starte maskineriet op. Jeg måtte også aflyse i April med samme årsag, så jeg spekulerer lidt på hvad årsagen kan være? Er det tidspunktet, stedet, emnerne eller evt. kursusholderen? Meld gerne ind til webmasteren hvis du har en mening om dette.09/10 - 2007. Oktober udgaven af det engelske magasin Classic Bike Guide indeholder en artikel fra dette års internationale Rally i Belgien. Artiklen er skrevet af Andrew Wilson som deltog med sin kone Elaine. De boede lige midt i dansker lejren, så vi talte en del med dem. Det kom der bla. 2 billeder af Paul's Bonnie Star, samt et billede af webmasteren ud af. OBS. Der er endnu ledige pladser til skruelørdagen i Vejle d. 20/10. Se bladet for de nærmere detaljer.22/08 - 2007. Har lige opdateret Links siden med et link til Jan Buchwald, hvor han skriver om vor kære dynamo m.m. Han sælger også halogenpærer til positionslys samt elektroniske laderelæer. Der er også et link til Rayven MC webshop. Der sælges personligt udstyr, udstyr til mc samt reservedele. Jeg kan se han har en benzin tank til en BSA, Så vidt jeg kan se så er det noget C11, C12 eller måske C15. Endelig har jeg ryddet op på siden vedr. BSANyt.15/08 - 2007. Endelig har jeg fået tid til at opdatere International siden med foto's01/08 - 2007. Jeg har lige opdateret International siden med nyt fra turen til Belgien. Der mangler stadig at lagt billeder ind, men de kommer senere. Jeg kan også fortælle at Poul fra Als har skrevet en tur beretning til næste nummer af bladet.
Der er også nye informationer om næste års tur til Isle of Man samt 2009 i Holland.


28/06 - 2007. Ja det er længe siden jeg har skrevet noget på denne side, arbejdet har lagt beslag enen stor del af min fritid. Men hvis der ikke er nogen der læser hvad jeg skriver, betyder det jo heller ikke så meget.
Siden sidst har der været generalforsamling i København, hvor man jo som bekendt skulle tage afsked med vores mangeårige formand Lars. Lars nåede at være formand i 16 år, så man kan vel rolig sige at han har taget sin tørn. Tak for det Lars.
Ny formand blev Jørn Gaardsvig fra Hinnerup. Jørn har tidligere været kasserer i klubben, så han er ikke helt ubekendt med klubben og bestyrelsesarbejdet. Jørn præsenterer sig selv i det kommende BSANyt.


10/05 - 2007. Husk at klubbens generalforsamling afholdes i København d. 9/6. Læs om arrangementet i BSANyt. Du kan rolig komme, bestyrelsen har fundet en velvillig kandidat til formands posten, så du risikerer ikke at blive valgt ind i noget mod din vilje.


26/04 - 2007. Som du sikkert har læst i BSANyt, trækker Lars sig fra formandsposten efter 16 år. Det er lang tid at sidde selv om det kun går ud på at spise pindemadder og klippe røde snore over. Klubben skal bruge en ny formand og han skal vælges på generalforsamlingen d. 9/6. Hvis du har lyst og mod på opgaven, så tag en snak med et af bestyrelsesmedlemmerne og evt. få en snak med Lars om hvad arbejdet går ud på, ud over det med pindemadderne. (Der er jo altid et men...) Kontakt oplysninger finder du under Bestyrelsen.


24/04 - 2007. Desværre er Skruelørdagen i Vejle d. 28/4 aflyst pga. for få tilmeldinger. BSANyt's forsinkelse har nok spillet en væsentlig rolle her, tror jeg.


09/04 - 2007. BSANyt er forsinket. Derfor er der indbydelser der kommer for sent. Kig derfor under "Kalender". Der er turen d. 21/4  til Vedstaarup Teglværk og det tilhørende bilmuseum. (Det er et meget eksklusivt museum, jeg har set det for nogle år siden, men ser det gerne igen) og Skruelørdagen d. 28/4 i Vejle.


08/04 - 2007. Ja så er årets første køretur overstået. Den gik traditionen tro til Albion Klubbens uformelle vårmønstring på Restaurant Hannerup Skov i Fredericia. Det så lidt tamt ud på parkeringspladsen, jeg havde forventet flere cykler i det fine vejr. Men det gode vejr kan/skal jo bruges til mange ting. Men der var fyldt ved kaffebordene, så folk var der nok af. Min Shooting Star skulle ud på sin første tur i 2 år, med nu monteret Lucas Rita elektronisk tænding. Det blev ikke den store succes, vi var dårligt kommet uden for Vejle før kræet mente at den skulle have mere strøm for at fungere. Bag på min Far's Matchless hjem efter en anden cykel. På vejen hjem holdt vi så ind og skiftede til BSA'en igen, der var lige præcis samlet sig så meget strøm på batteriet at den kunne køre hjem igen. Den slap for den ydmygende trailer tur denne gang.
Poul Rinkenæs var kørende på sin Gold Star, men den var muteret til til en TriBSA, dvs. han havde monteret en 650 Triumph Bonneville Unit motor i stellet. Det så ret fint ud og tilsyneladende fungerer det fint bortset fra at den vil springe ud af fjerde gear.


29/03 - 2007. Der er nu 26 medlemmer der har meldt sig til turen til Belgien. det er jo et pænt antal.


23/03 - 2007. Her dagen før sidste tilmelding, er der 22 tilmeldte til BSA Rejsers tur til Belgien i sommer. Sidste lørdag var der stumpemarked i Herning, og der var mange medlemmer der benyttede chancen til at hvile fødderne, få en kop kaffe, et stykke kage og en snak. Vi kan samtidig byde velkommen til 4 nye medlemmer, som benyttede chancen til at melde sig under klubbens fane.


06/03 - 2007. Så er datoen for Skrue Lørdagen i Vejle fastsat. Det bliver d. 28. April. Se indbydelsen under Kalender eller i BSANyt når den kommer sidst på måneden. Der kan max. være 10 deltagere, så der først til mølle....


27/02 - 2007. Jeg har lige lavet en side med et ventiljusteringsværktøj som min far har udviklet. Jeg tror det er Mk3 udgaven der vises. Jeg håber man kan se hvad systemet går ud på, for tegningerne er ikke alt for tydelige. Men tag en snak med ham på stumpemarkedet i Herning, han har sikkert et eksemplar i lommen han kan vise frem. Se værktøjet her.


09/02 - 2007 Bendt har skrevet en beretning fra den sidste tur til Belgien  i 1994. Den ligger under Int. Rally. Men hvis du er lidt doven kan du jo klikke her.


07/02 - 2007 Bendt vor rallysekretær meddeler at der pt. er 17 der har meldt sig til turen til Belgien med BSA Rejser. Det kan nåes endnu, deadline er d. 24/3. Vi er i øvrigt i skrivende stund 873 medlemmer, så der skulle vel ikke være nogen der kunne liste ud i garagen og fotografere BSA'en, digte en lille historie og sende resultatet til mig? Jeg mangler materiale til Månedens BSA.......


06/02 - 2007 Kalendersiden er frisk opdateret med arrangementer for året, bla. besøg hos Strøjer på Vedstårup Teglværk og veteransamling. Jeg har selv været der for nogle år siden. Det er bestemt en samling der tåler gensyn. Yderligere har Søren Holm skrevet et indlæg om klassisk race i Danmark og lavet en oversigt over de løb der køres i nordisk regi. Kan også ses på kalendersiden, eller her.
I øvrigt har vi bestyrelsen talt om at afholde en "skruedag" her i foråret. Det bliver et endags arrangement i en weekend i Vejle området. Det afholdes på et bilværksted og jeg kunne godt tænke mig at for nogle forhånds tilsagn. Naturligvis helt uforpligtende når der nu ikke er nogen endelig dato endnu. Mail til


14/01-2007 Har lige rettet Månedens BSA. Det er godt nok lidt skævt i forhold til måneds skiftet, men sådan kan det jo gå. På International siden har jeg tilføjet 2 links hvor du kan se/printe tilmeldingsskemaet og programmet til årets træf i Belgien. Husk at Bendt skal have skemaet og pengene i hænde senest d. 24/3. Hvis du beslutter dig senere, tillægges priserne 10%! Det er ikke penge der går i Bendts lomme for det ekstra besvær, men de går til den arrangerende klub for deres ekstra besvær og manglende mulighed for at planlægge.


30/12-2006 Ja det er jo lidt stille for tiden, BSANyt kom med posten i går, den er pløjet igennem. Det er altid hyggeligt at læse om hvad der bedrives inden for klubben. Herfra skal der lyde et Godt Nytår til alle medlemmer.


22/11-2006 Husk at Kaj (Vor gamle Redakteur) holder Hjuleaften på Fyn Fredag d.24/11. Se indbydelsen i bladet.
Der er også tilføjet det seneste nyhedsbrev på Mhs siden. Det er en forkortet udgave, hvor alt der ikke har motorcykelrelevans er fjernet. Det er tanken at siden skal opdateres hver gang der kommer et nyt brev.


15/11-2006 I dag har jeg tilføjet en ny side til bsa.dk. Det er siden om Mhs, Motorhistorisk Samråd som er en paraply organisation for alle klubber der beskæftiger sig med køretøjer der har overskredet sidste salgsdato. Der er en henvisning til en undersøgelse som vi havde mulighed for at deltage i sidste år. Vi blev bedt om at svare på en masse spørgsmål om hvor mange køretøjer vi havde, hvor meget vi kørte på dem osv. På det tidspunkt kunne det måske være lidt vanskeligt at forstå hvad de skulle med alle de oplysninger, men det kan man se nu. Det er ikke så lidt af en udredning der er kommet ud af det.


14/11-2006. Jeg har modtaget en mail fra Barry Porter fra den Nord Californiske BSA Klub, vedr. deres "lotteri" cykel. I år er det godt nok en Triumph Bonneville de har som gevinst, men lidt har vel også ret? Hvis du skulle være så heldig at vinde Triumph'en vil den amerikanske klub være behjælpelig med at arrangere transporten hertil, dog skal du selv betale for det. Faktisk var det en englænder der vandt for et par år siden. Klik på linket her, for at se de nærmere oplysninger. De der var til det Internationale Rally på Mors i 2005 husker måske Barry? Han var den ene af de 3 amerikanere der deltog, en ualmindelig flink fyr der kørte omegnen tynd på sin stivstellede A7.


12/11-2006. Vi er ind imellem blevet spurgt om vi ikke kunne arrangere en tur til et af de store stumpemarkeder i Tyskland. Det lyder som en god ide', og i Herning tog jeg fat i Kristian fra Tjæreborg som jeg havde hørt var med i en lokal klub der har været afsted tidligere. I stedet for at klubben arrangerer en tur selv bliver der mulighed for at tage med Vestjysk Motorveteranklub tik Bremen d. 2-3/2-2007. Afhængig af deltager antal kommer prisen til at ligge på 750 - 870 kr. for kørsel i bus, 1 hotelovernatning, morgenmad, indgangsbillet. Det lyder meget fornuftigt. Jeg vender tilbage når vi ved noget mere. Regn med bindende tilmelding i Januar.


06/11-2006. Jeg har modtaget et link fra Björn Bellander til hjemmesiden der omhandler hans lidelseshistorie med køb og drift af en A65 Lightning. Jeg har ikke selv læst det hele endnu, men jeg tror der er fjere der kan genkende noget fra deres egne oplevelser, andre kan måske lære noget af det. Du kommer direkte ind på emnet ved at trykke på Bjørn ovenfor, eller via link siden.
Det er iøvrigt ikke rigtigt hvad jeg skrev i sidste uge om at Herning var det sidste arrangement i år, Kaj inviterer til (h)julehygge på gården. Se indbydelsen i bladet
Siden vedr. International Rally er blevet opdateret, bla. er der kommet dato på 2008, som afholdes på Isle of Man i den uge hvor træningen til Grand Prix'et foregår.


31/10-2006. Jeg vil prøve at starte en side op (igen) hvor jeg skriver om ting som jeg ellers ikke kan placere andre steder på siden.

Første rygte går på at Palle i Odense www.ukbikes.dk har hvisket mig i øret at han har modtaget en større sending af urestaurerede engelske cykler, en del reservedel samt en masse beklædning. "Kludene" forsvinder hurtigt med de priser han sælger til, så kig på hans side eller kontakt ham.

Ellers venter vi på det sidste arrangement i år, stumpemarkedet i Herning hvor mange kigger forbi klubbens stand (Hal K det sædvanlige sted) for at få sig en kop kaffe, et stykke (eller 2) af Fru Christoff's hjemmebag og en snak. Det er også dagen hvor vi ofte hverver en lille flok nye medlemmer.
For at skabe lidt BSA atmosfære på standen, vil der denne gang være 2 BSA'er, som også er til salg. Det bliver en 55'er Road Rocket og en 70'er Royal Star. Vi ses på standen.